Report: Prázdninové štace legranda

Cirkusové léto je fičák. Kromě pěti příměstských táborů jsme jako každý rok vytáhli paty z Manéže, a to hned několikrát.

Nejprve s partou našich teens do Německa na Stuttgarter Circus Festival, který probíhal pod taktovkou našeho partnerského Circus Circuli, poté na již tradiční projekt pro děti z kroužků CLG na štaci 2024 ve Skaličce u Tišnova a prázdninovou krasojízdu jsme zakončili na mezinárodním festivalu současného cirkusu a divadla Letní Letná v Praze. A jak skvělé to bylo? Čtěte dále!

Stuttgarter Circus Festival
Report by Zoe Molina

CLG na štaci 2024
Report by Tadeáš „Datel“ Plch
Letošní šestá štace na Skaličce se zbarvila rudou krví. Na nic netušící partu nebojácných cirkusáků čekalo tajemné sídlo zahalené do černočerné tmy, strašidelného kvílení a všudypřítomných pavučin. Upírská delegace v čele s hrozivým a majestátním Vladem je přivítala s otevřenou náručí a vyceněnými zuby. Na první pohled se tahle koexistence může zdát nereálná, nicméně celé dvoutýdenní soužití proběhlo v duchu příjemném a přátelském. Přeměna cirkusáka v upíra se udála s velkou slávou ku spokojenosti všech, protože následně získané schopnosti se v kombinaci s cirkusovým umem ukázaly jako užitečné. Cirkusák najednou při žonglování oplýval možností neomylně manipulovat s až deseti předměty, lézl po šále nadpřirozenou rychlostí, vstával ze spacáku kolmo vzhůru nebo se za úplné tmy bez problému pohyboval na jednokolce i v náročném terénu. Celé tohle společné snažení nakonec vyvrcholilo ve velkolepou site specific show, zahranou dva dny po sobě, kdy se nad výkony našich upířích artistů nevěřícně udivovaly stovky diváků a zároveň by se v nich z tý veškerý parády krve nedořezal. Společné snažení tedy bylo po zásluze odměněno a cirkusák upír se v celé partě následně dva dny veselil a užíval si letní bezstarostnosti. Opouštění tohoto tajemného sídla a loučení bylo srdceryvné, nicméně tím, že cirkusák onou přeměnou bude žít věčně, rozhodně se za svými bledými kamarády někdy vrátí. Jedinou nevýhodou bude, že už se po ránu neuvidí v zrcadle při ranní hygieně.

Foto: Petra Horáková, Maki, Kája, Lůca

Letní Letná
Report by ANT
Poslední prázdninový týden byl jako vždy ve znamení intenzivních cirkusových zážitků. Týdenní “kemping” na mezinárodním festivalu současného cirkusu a divadla Letní Letná je skvělým a intenzivním zážitkem pro všechny zúčastněné a skvělá atmoška zaplaší i depresivní myšlenky spojené se začátkem nového školního roku. Kromě cirkusových workshopů pro veřejnost a PT Letní Letňák se představili i naši artisté a artistky na prknech (i trávě), které znamenají svět. Lektorská parta si střihla OpenAir Kabarel LeGrando a naši mladí zazářili v rámci Teens CirKabaretu po boku dalších českých cirkusových organizací. Třešinkou na dortu pak byla možnost shlédnout představení špiček současné světové novocirkusové scény. Díky Letní Letná!

Foto: František Ortmann (archiv Letní Letná)

Teens CirKabaret: k nahlédnutí ZDE

Similar Posts